Verzoek Arsenal gehonoreerd: Noord-Londense derby gaat niet door

Verzoek Arsenal gehonoreerd: Noord-Londense derby gaat niet door

15 January - 16:54
9

Het meest aansprekende affiche van de Premier League-zondag is geschrapt. De Noord-Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur zal op een nader te bepalen datum ingehaald moeten worden.

Spurs heeft de afgelopen weken al de nodige problemen met het coronavirus gehad, maar het is Arsenal dat heeft verzocht om de wedstrijd te schrappen. The Gunners zijn vanwege de Afrika Cup al een aantal spelers kwijt, maar kampen ook met blessures en positieve tests. De Premier League heeft dit verzoek gehonoreerd en zal op zoek moeten naar een nieuwe datum voor de stadsderby.

Het commentaar van Arsenal – dat dus om uitstel heeft verzocht – is overigens opmerkelijk. 'We weten hoeveel deze wedstrijd betekent voor ons fans, overal ter wereld. Maar de Premier League heeft besloten om de wedstrijd uit te stellen, vanwege alle afwezigen in onze selectie', laat de huidige nummer vijf van Engeland weten.

Arsenal kwam donderdag overigens nog wel in actie: in de eerder al uitgestelde halve finale van de League Cup werd Liverpool op 0-0 gehouden. De return in Londen wordt in principe op donderdag 20 januari gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s