Bergwijn kan voor extra concurrentie zorgen bij Ajax: 'Fantastische speler'

Bergwijn kan voor extra concurrentie zorgen bij Ajax: 'Fantastische speler'

Brian Brobbey is na een weinig succesvol halfjaar bij RB Leipzig weer terug bij Ajax, maar van een verloren periode is volgens hem geen sprake. De negentienjarige spits noemt zijn periode in de Bundesliga leerzaam.

Kort na zijn komst zag Brobbey trainer Julian Nagelsmann vertrekken en diens opvolgers Jesse Marsch en vervolgens Domenico Tedesco hadden weinig oog voor de Nederlander. "Ik heb heel veel op het veld geleerd, maar ook daarbuiten. Ik werd bijvoorbeeld tegen Bayer Leverkusen in de 43ste minuut gewisseld. Dat was wel een mentale klap voor me", zegt Brobbey tegen de NOS. "Het was heel moeilijk om daarmee om te gaan. Uiteindelijk heb ik het goed verwerkt en goed gesproken met de trainer. Hij bood zijn excuses aan."

Brobbey wil niet zeggen dat hij heimwee had in Duitsland. "Maar het was natuurlijk wel zwaar. Want je krijgt niet veel speelminuten en je bent daar in je eentje." Hij is blij dat hij zich nu weer onder de vleugels van Erik ten Hag kan ontwikkelen bij Ajax. "Erik is een hele goede trainer. Ik kan goed met hem praten. Hij is gewoon straight, eerlijk."

Voor Brobbey lonken meteen kansen nu Sébastien Haller met Ivoorkust deelneemt aan de Afrika Cup. Mogelijk krijgt hij er met Steven Bergwijn nog wel een concurrent bij. "Bergwijn is een fantastische speler. Dus het is alleen maar beter. Goede concurrentie. Heel leuk."

De Amsterdammers beginnen aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De aftrap in de Domstad is om 12.15 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s