'Als Haller terugkomt bij Ajax, kan hij gaan zitten. Ik denk dat Brobbey beter is'

'Als Haller terugkomt bij Ajax, kan hij gaan zitten. Ik denk dat Brobbey beter is'

Ajax strikte Brian Brobbey als vervanger van Sébastien Haller, die met Ivoorkust meedoet aan de Afrika Cup. Maar volgens Theo Janssen moet de negentienjarige aanvaller blijven staan als de topscorer van de Eredivisie én Champions League terug is in Amsterdam.

"Ik denk dat als Haller terugkomt, en Brobbey speelt nog een paar wedstrijdjes, dat Haller kan gaan zitten", zei Janssen zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal. "Ik denk dat Brobbey beter is, dat denk ik echt. Haller heeft twaalf goals gemaakt in de Eredivisie en heeft het natuurlijk fantastisch gedaan in de Champions League. Maar als Pierre van Hooijdonk nu in de spits gaat staan bij Ajax, maakt hij er ook twaalf."

Janssen blijft bij zijn punt, ook al is Haller ook de topscorer van de Champions League (tien goals). "Als je bij Ajax in de spits speelt krijg je zó veel kansen, en zeker als je met Tadic en Antony aan de zijkanten speelt. Als Brobbey het hele seizoen zou hebben gespeeld, had hij er zeker twaalf gemaakt."

Ajax brak een jaar geleden het transferrecord voor Haller, die 22,5 miljoen euro kostte. Het was één van de redenen voor Brobbey om de club transfervrij te verlaten voor RB Leipzig. Deze winter keerde de negentienjarige aanvaller op huurbasis terug in Amsterdam en zondag maakte hij bij zijn rentree meteen twee goals tegen FC Utrecht. Haller is de komende weken hoogstwaarschijnlijk nog afwezig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s