Frenkie de Jong raakt basisplek kwijt: Barça zonder Nederlanders bij Athletic

Frenkie de Jong raakt basisplek kwijt: Barça zonder Nederlanders bij Athletic

20-01-2022 21:16
43

FC Barcelona verschijnt donderdagavond zonder Nederlanders aan de aftrap tegen Athletic Bilbao. Frenkie de Jong is zijn basisplek in ieder geval voor één wedstrijd kwijt op het middenveld, terwijl Luuk de Jong en Memphis Depay helemaal niet van de partij zijn.

Frenkie de Jong stond in de Supercopa-wedstrijd tegen Real Madrid wel nog in de basis bij Barcelona. Pedri is nu echter weer volledig fit, waardoor trainer Xavi een plekje voor hem vrijlaat op het middenveld. De Spaanse coach geeft daarnaast de voorkeur aan Gavi en Sergio Busquets op het middenveld boven De Jong.

Luuk de Jong en Memphis zijn überhaupt niet afgereisd naar Baskenland voor de Copa del Rey-confrontatie. Eerstgenoemde zit een schorsing uit, terwijl Memphis te veel last heeft van zijn hamstring. Zoals bekend zit Ousmane Dembélé ook niet bij de wedstrijdselectie: dat heeft alles te maken met zijn aflopende contract.

Overigens treft Barcelona een Athletic Bilbao dat niet met zijn sterkst mogelijke elftal aantreedt. Zo zullen basisklanten Unai Simon, Iñaki Williams en Alex Berenguer niet aan de aftrap verschijnen.

De opstellingen:
Athletic Bilbao: Agirrezabala; De Marcos, Vivian, Martínez, Berchiche; Nico Williams, Dani García, Vesga, Muniain; Sancet, Raúl García.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Araújo, Piqué, Alba; Busquets, Gavi, Pedri; Ezzalzouli, Torres, Jutglà.