Leeuwarder Courant: Heerenveen vult spitsenbestand aan met Van Hooijdonk

Leeuwarder Courant: Heerenveen vult spitsenbestand aan met Van Hooijdonk

Sydney van Hooijdonk is op weg naar het Abe Lenstra Stadion. Met dat nieuws pakt de Leeuwarder Courant vrijdagochtend uit. De spits wordt door sc Heerenveen voor de rest van het seizoen gehuurd van Bologna.

De regionale krant zegt dat alleen de laatste formaliteiten nog moeten worden afgerond. Van Hooijdonk staat dus op het punt om te tekenen in Friesland en zich daarmee als extra gegadigde voor de spitspositie bij Heerenveen op te werpen. Henk Veerman en Siem de Jong wisselen elkaar daar nu af, maar kunnen beiden niet overtuigen.

De Bredase spits werd afgelopen zomer al begeerd door Heerenveen, maar toen verruilde hij NAC voor Bologna. In de Serie A kwam hij echter tot weinig wedstrijden: Van Hooijdonk maakte 34 minuten, verdeeld over vier invalbeurten. In het Abe Lenstra Stadion mag de 'zoon van'  weer gaan laten zien dat hij makkelijk doelpunten maakt.

Of Van Hooijdonk meteen kan spelen, is nog maar de vraag. De Leeuwarder Courant denkt dat Heerenveen een paar weken nodig zal hebben om de spits volledig wedstrijdfit te krijgen, maar verwacht ook dat de club dan een spits in huis haalt 'die zich wil bewijzen in de eredivisie, een neus heeft voor de goal en die veel arbeid in de wedstrijden stopt'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s