Gravenberch niet bang voor 'Brobbey 2.0': 'Mag niet een dingetje zijn voor mij'

Gravenberch niet bang voor 'Brobbey 2.0': 'Mag niet een dingetje zijn voor mij'

Ryan Gravenberch is nog altijd pas negentien jaar, maar nu al niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. Het is desondanks de vraag hoelang de middenvelder nog in Amsterdam speelt, aangezien zijn contract in de zomer van 2023 afloopt.

"Er worden gesprekken gevoerd. Ik heb nu nog gewoon een contract met Ajax en volgend seizoen ook. De gesprekken laat ik aan mijn zaakwaarnemer over, daar houd ik mij niet mee bezig", zegt Gravenberch, die wordt begeleid door Mino Raiola, tegen de NOS.

Bang om een 'Brian Brobbey 2.0' te worden, is de jonge Oranje-international niet. De spits vertrok afgelopen zomer transfervrij naar RB Leipzig, maar verbeet zich op de bank. "Ik denk dat het bij iedereen anders is. Er zijn ook spelers die in het buitenland wel spelen en zich lekker voelen. Alleen bij Brian is dat anders gegaan. Hij is nu weer terug op zijn plek. Natuurlijk heb ik er wel met Brobbey over gesproken, maar dat mag niet een dingetje zijn. Het heeft niets met mij te maken."

Gravenberch ziet ook bij Ajax nog voldoende verbeterpunten. Het gaat vaak over zijn rendement. "Ik speel wat hoger op het veld, aanvallender en daar hoort ook rendement bij. Ik heb dit seizoen niet zo veel gescoord, eentje maar. Misschien kan ik wel wat meer goaltjes meepikken."

Gravenberch neemt het zondagmiddag met Ajax op tegen PSV. In september 2018 maakte hij zijn Ajax-debuut in Eindhoven. "Niet zo'n mooie wedstrijd, maar voor mezelf wel een heel bijzonder moment", doelt hij op de 3-0 nederlaag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s