Gakpo en PSV hebben Ajax-strijdplan klaarliggen: 'Ga ik niet met jou delen'

Gakpo en PSV hebben Ajax-strijdplan klaarliggen: 'Ga ik niet met jou delen'

Cody Gakpo voelt zich topfit en verheugt zich op de Eredivisie-topper van PSV tegen Ajax. Door de afwezigheid van spelers als André Ramalo, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinícius zijn de ogen op de 22-jarige aanvaller gericht, al ziet hij dat zelf anders.

"Als topclub moet je selectie breed genoeg zijn om blessures op te vangen. Natuurlijk zijn het belangrijke spelers, maar dat mag bij ons geen excuus zijn", zegt Gakpo tegen de NOS. Hij heeft zelf afgerekend met een enkelblessure en voelt zich weer als vanouds. "Ik ben goed uit de winterstop gekomen, heb nergens meer last van en voel me honderd procent. Meestal kom je langzaam in vorm, maar daar is deze keer geen tijd voor. Ik moet er gewoon staan."

PSV heeft bovendien wat goed te maken. De ploeg van Roger Schmidt won in de Johan Cruijff Schaal weliswaar met 4-0, maar verloor in de Eredivisie ruim van de Amsterdammers (5-0). "We hebben gekeken naar wat er de eerste wedstrijd wel goed ging en de tweede wedstrijd wat minder. Zo kunnen we de oplossing vinden voor dit weekend. Daar heb ik wel ideeën bij en de trainer ook, denk ik. Hoe we het gaan doen? Dat ga ik zeker niet met je delen", lacht Gakpo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s