De Jong geeft stokje door aan De Jong: Frenkie nu matchwinner bij FC Barcelona

De Jong geeft stokje door aan De Jong: Frenkie nu matchwinner bij FC Barcelona

23 januari - 22:47 Laatste update: 22:53
Primera División 60 Reacties

De imponerende 2022-serie van Luuk de Jong is zondagavond gestrand in Estadio de Mendizorroza. De FC Barcelona-spits had in zijn eerste drie wedstrijden na de jaarwisseling telkens gescoord en kreeg 84 minuten de tijd tegen Deportivo Alavés: na zijn wissel was het echter naamgenoot Frenkie de Jong die Barcelona de overwinning bezorgde.

Naast De Jong en De Jong begon ook Sergiño Dest in de basis tegen Alavés. Barça kreeg in de eerste helft kansen via Luuk de Jong en Gerard Piqué, maar de nummer voorlaatst van de Primera División kwam het dichtst in de buurt van een treffer: Marc-André ter Stegen moest een inzet van Pere Pons onschadelijk maken.

Ook na rust werd Luuk de Jong een aantal keer in stelling gebracht, maar de spits had niet zijn avond. Toen hij vijf minuten voor tijd bij een stand van 0-0 werd gewisseld, leek een doelpuntloos gelijkspel onafwendbaar. Frenkie de Jong redde de meubelen echter met een curieuze treffer. De controleur stond aanvankelijk meters buitenspel, maar daar was geen sprake meer van toen hij de bal van Ferran Torres kreeg: 0-1 en alsnog drie punten.

De ploeg van trainer Xavi krijgt de Champions League-plekken opeens weer in zicht. De Catalanen zijn van plek zeven naar plek vijf geklommen en staan één punt achter regerend landskampioen Atlético Madrid: zowel Atlético als Barça heeft nog een wedstrijd tegoed op de concurrentie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s