'Juist omdat Mazraoui goed bij Ajax past, vind ik het lastig in te schatten'

'Juist omdat Mazraoui goed bij Ajax past, vind ik het lastig in te schatten'

Noussair Mazraoui kondigde na zijn winnende goal tijdens PSV-Ajax zijn vertrek uit Amsterdam aan, na zestien jaar in de jeugd en het eerste elftal. Rapporteur Peter Hoekstra ziet de rechtsback van Ajax graag voetballen, maar vraagt zich af of hij het ook buiten Amsterdam waar kan maken.

Mazraoui is bezig aan een topseizoen en loopt na dit seizoen uit zijn contract: de kans dat hij nog bijtekent, is 'nihil', liet hij zondagmiddag vanuit Eindhoven weten. 'Hij was de meest besproken man na zijn schitterende winnende goal, maar vooral omdat hij áltijd goed is aan de bal. Hij past echt bij het Ajax-voetbal onder deze trainer (Erik ten Hag, red.)', liet Hoekstra – oud-speler van onder meer Ajax en PSV – weten in zijn Telegraaf-rapport.

Of Mazraoui bij een andere club net zo goed zou doen, betwijfelt Hoekstra echter. 'Juist omdat hij zo goed bij Ajax past, vind ik dat moeilijk in te schatten. Er zijn veel spelers die bij Ajax geweldig voetballen, maar het in de absolute top moeilijker hebben omdat daar ook andere en meer fysiekere dingen worden verlangd. De vraag is altijd hoe dat uitpakt.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s