ADO rekent in laatste duel zonder publiek af met Excelsior en stijgt op ranglijst

25-01-2022 21:55
82

ADO Den Haag heeft dinsdagavond een zege geboekt bij Excelsior, in wat voorlopig de laatste voetbalwedstrijd zonder publiek was. Door de overwinning gaan de Hagenaren over Excelsior heen op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst.

Een klein uur voordat Excelsior en ADO tegenover elkaar stonden, werd officieel dat publiek vanaf woensdag weer welkom is in de voetbalstadions. De wedstrijd in het Van Donge & De Roo Stadion moest wel nog achter gesloten deuren plaatsvinden.

Excelsior en ADO maakten er een gelijkopgaande wedstrijd van: de ploegen wilden allebei aanvallen en kregen goede kansen. Na negentien minuten kwamen de bezoekers echter op voorsprong, door een kopbal van Samy Bourard. Het restant van de tweede helft was moeilijk te volgen, door een storing bij ESPN. De hoofdcamera deed het daardoor niet en commentator Michiel Teeling was niet meer te horen. Via de beelden van een lage camera was de wedstrijd wel nog te volgen.

Toen de technische problemen zich voordeden, vielen er twee goals: Sem Steijn verdubbelde de marge na 36 minuten voor ADO, maar niet veel later bracht Reuven Niemeijer Excelsior weer terug in de wedstrijd met een goal in de korte hoek.

Na rust deed alle ESPN-apparatuur het weer, waardoor er gefocust kon worden op het voetbal. Rond de zestigste minuut besliste spits Thomas Verheydt de wedstrijd, door goed druk te zetten. Excelsior maakte nog wel de 2-3, maar ADO kwam als winnaar uit de bus. Daardoor staan de Hofstedelingen nu derde in de Keuken Kampioen Divisie, ondanks de puntenstraf. Excelsior zak af naar de vierde plek.