Ajax-talent Salah-Eddine wijst voorbeeld aan: 'Zijn spel is echt prachtig'

Ajax-talent Salah-Eddine wijst voorbeeld aan: 'Zijn spel is echt prachtig'

Ajax-talent Anass Salah-Eddine kijkt op tegen Marcelo en Johan Cruijff. De linksback ziet Marcelo als een persoonlijk voorbeeld, terwijl Cruijff zijn favoriete Ajacied aller tijden is.

In gesprek met de clubkanalen van Ajax krijgt Salah-Eddine de vraag wie de beste linksback ooit is. "Marcelo", antwoordt de twintigjarige linkspoot. "Eigenlijk Roberto Carlos, maar die is van voor mijn tijd. Ik heb hem dus niet gezien. Ik zeg dus Marcelo, zijn spel is echt prachtig: zijn techniek en beleving, daar heb ik echt van genoten. Wat ik van hem heb geleerd? De vrijheid waarmee hij speelde en ook de acties die hij maakte, zowel aanvallend als verdedigend."

Later vertelt Salah-Eddine wie zijn favoriete Ajax-speler allertijden is. "Ik denk Johan Cruijff", begint de geboren Amsterdammer. "Hij heeft namelijk superveel betekend, zowel bij Ajax als over de hele wereld."

Taylor
Tot slot laat Salah-Eddine zich uit over de FIFA-kwaliteiten in de selectie van Ajax. Het is geen geheim dat Kenneth Taylor het best presteert op de virtuele velden en Salah-Eddine onderschrijft dat. "Kenneth is wel het beste, maar hoeveel tijd hij erin stopt is niet normaal. Volgens mij rent hij elke dag na de training naar huis", grapt de jeugdinternational.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s