Laporta weigert Barça-huurdeal met Arsenal op te geven: 'Er is hoop'

Laporta weigert Barça-huurdeal met Arsenal op te geven: 'Er is hoop'

31-01-2022 19:29 Laatste update: 20:20
11

Joan Laporta heeft de komst van Pierre-Emerick Aubameyang nog altijd niet uit het hoofd gezet. De president van FC Barcelona stelt dat hij nog steeds hoop heeft, ondanks het feit dat het realiseren van een transfer 'erg gecompliceerd' wordt.

Op Deadline Day gaat het veel over een mogelijke transfer van Aubameyang naar Barcelona. De spits was hard op weg naar Camp Nou, maar Arsenal en Barça lijken het niet eens te worden over een huurtransfer. Toch geeft Laporta de hoop nog niet op. "We willen Aubameyang hier graag inpassen", vertelt de preses tegenover Mundo Deportivo. "Het is erg ingewikkeld, maar er is hoop."

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is een deal inderdaad niet uitgesloten. Arsenal is echter niet bereid om water bij de wijn te doen: als Aubameyang verhuurd wordt, willen The Gunners geen cent van zijn salaris blijven betalen. Het is nu aan Barça en de aanvaller uit Gabon om een oplossing te vinden.

Aubameyang zit al ruim een maand niet meer in de selectie van Arsenal. De rappe Afrikaan werd disciplinair geschorst, waarna hij naar de Afrika Cup ging en kampte met hartproblemen. Bij Barcelona kan Aubameyang wel weer een rol van betekenis gaan spelen.