'Voordat ik tekende belde ik met Heitinga, hij was erg positief'

'Voordat ik tekende belde ik met Heitinga, hij was erg positief'

01-02-2022 21:17
27

John Heitinga heeft Donny van de Beek geadviseerd bij zijn transfer naar Everton. Heitinga speelde vijf seizoenen op Goodison Park en mag zich ervaringsdeskundige noemen. Van de Beek rondde op Deadline Day zijn huurtransfer af.

Van de Beek belde met Heitinga voor hij zijn krabbel zette. "Toen ik naar het eerste elftal van Ajax was ik een jaar of achttien à negentien. John kwam aan het einde van zijn carrière terug naar Ajax, we speelden samen en daarna werd hij trainer", zegt Van de Beek via de clubkanalen van Everton. "We hebben contact gehad en voordat ik hier tekende, heb ik met hem over de club gesproken en hij was erg positief. Hij genoot van zijn tijd hier. Hij zei dat de fans erg emotioneel zijn en altijd achter het team blijven staan. Hij genoot hier... het stadion, de sfeer. Hij hield ervan."

Wedden

Meer odds

Met onder meer Heitinga, Davy Klaassen en Andy van der Meijde heeft Everton een aantal Nederlanders in dienst gehad. "Er zijn in het verleden een paar Nederlandse spelers geweest die hier hebben gespeeld. Ik volg de club al een paar jaar en ik denk dat ik Everton goed ken. De club heeft alles in huis om hoger in de ranglijst te staan."