Salah wint van Onana: Egypte verslaat Kameroen en staat in finale Afrika Cup

Salah wint van Onana: Egypte verslaat Kameroen en staat in finale Afrika Cup

3 February - 22:45 Laatste update: 23:01
121

Egypte gaat het in de finale van de Afrika Cup opnemen tegen Senegal. Het land, met sterspeler Mohamed Salah in de gelederen, was na strafschoppen te sterk voor het Kameroen van Andre Onana. In de reguliere speeltijd én de verlenging wisten beide teams niet te scoren.

De wedstrijd tussen Kameroen en Egypte was er, niet voor het eerst deze editie van de Afrika Cup, eentje met weinig spektakel. Beide ploegen speelden georganiseerd en over de eerste 45 minuten kregen we slechts één schot op doel te zien van Kameroen, maar van dat schotje schrok Egypte-keeper Mohamad Gabaski geen moment.

Na rust schrok de defensie van Kameroen wakker. Een slechte terugspeelpass op Onana zorgde ervoor dat Mohamed Salah alleen op de Kameroen-keeper af kon. De Liverpool-ster wist de sluitpost echter niet te passeren. Een uitstekende actie van Onana, die zijn team daarmee op de been hield.

In de slotfase van de reguliere speeltijd namen beide ploegen geen enkel risico meer, waardoor de wedstrijd naar verlengingen ging. Egypte-coach Carlos Queiroz was er in de verlenging echter niet meer bij. Hij kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Bakary Papa Gassama nadat hij compleet uit zijn dak ging na een beslissing van de arbiter, zo zag ook deze sc Heerenveen-fan op de tribune.

Waar Kameroen veelal de overhand had, was het Egypte dat dreigender voor het doel van de tegenstander kwam. Ook in de verlenging was het Salah die het doel van Kameroen onder vuur nam, maar de aanvaller mikte ruim naast. Een strafschoppenserie moest er uiteindelijk aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Egypte nam de pingels het beste, waardoor het aanstaande zondag de finale van de Afrika Cup gaat spelen tegen Senegal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s