Jarige Strand Larsen trakteert Groningen op goals en drie punten tegen Go Ahead

06-02-2022 16:22
33

FC Groningen heeft zondagmiddag afstand genomen van de onderste plekken in de Eredivisie. De Trots van het Noorden wist in een spannende wedstrijd met 2-1 te winnen van concurrent Go Ahead Eagles.

Groningen en Go Ahead hadden voorafgaand aan het duel allebei 22 punten in de Eredivisie. Voor de winnaar van de wedstrijd zou het linkerrijtje in zicht komen. Na vier minuten deed Groningen al goede zaken: de jarige Jørgen Strand Larsen trakteerde zichzelf op een doelpunt, toen hij het eindstation werd van een vloeiende aanval.

In het restant van de eerste helft ging Go Ahead nog een paar keer op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Na de pauze viel de 1-1 echter wel, doordat Giannis Botos de bal achter doelman Peter Leeuwenburgh kopte.

Groningen zat door de onverwachte tegengoal echter niet bij de pakken neer. Negen minuten later stond de thuisploeg namelijk alweer op voorsprong. Strand Larsen maakte zijn tweede van de middag, door na een knappe aanname en actie raak te schieten.

De Noor bepaalde de einduitslag daarmee op 2-1. Groningen klimt zodoende naar de tiende plek in de Eredivisie. Go Ahead staat op dit moment dertiende op de ranglijst.