'Zijn gedrag laat Noa Lang op dit moment in de steek, hij moet daar niet zijn'

'Zijn gedrag laat Noa Lang op dit moment in de steek, hij moet daar niet zijn'

08-02-2022 15:35
27

Hoewel de rode kaart van Noa Lang is geseponeerd, toont John van den Brom zich zeer kritisch op de aanvaller van Club Brugge. Volgens de Nederlandse trainer moet de 22-jarige Oranje-international helemaal niet in zo'n situatie komen.

"Noa is een geweldige speler, daar hoeven we niet over te discussiëren. Maar hij heeft nu al drie keer een rode kaart gehad dit seizoen. Drie keer, als aanvaller die het moet hebben van zijn voetbalkwaliteiten", zegt Van den Brom bij Rondo op Ziggo Sport. "Zijn gedrag laat hem op dit moment in de steek. Hij doet niets, maar hij moet niet in die situatie komen. Hij komt weer van twintig meter aangesprint."

Lang kreeg tijdens de 1-2 nederlaag tegen AA Gent in de slotminuten een rode kaart, omdat hij de hand van de scheidsrechter zou hebben aangeraakt. Op beelden was echter te zien dat hij niet over de schreef ging. Toch wijst ook Ronald Waterreus naar de oud-Ajacied. "Als hij gewoon in de zestien meter blijft staan, krijgt hij ook geen rood en hoeven we het er ook niet over te hebben. Deze keer komt hij er dan mee weg, maar eigenlijk ook weer niet. Ze moesten het een aantal minuten zonder hem doen."

Van den Brom hoopt dat Lang de hand in eigen boezem steekt. "Het jammerlijke van Noa vind ik dat we het nu over dit soort dingen hebben. Terwijl hij het in België zó goed heeft gedaan."