Schmidt puzzelde PSV-elftal in elkaar, maar heeft zondag weer voldoende keuze

Schmidt puzzelde PSV-elftal in elkaar, maar heeft zondag weer voldoende keuze

17-02-2022 22:15
37

Roger Schmidt verwacht komende zondag weer over een grotendeels fitte PSV-selectie te kunnen beschikken. De Duitse oefenmeester moest puzzelen voor de thuiswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv, die wel met 1-0 werd gewonnen.

Door blessures en schorsingen stond Philipp Max, van nature rechtsback, donderdagavond als linker centrale verdediger opgesteld in het Eindhovense elftal. Na afloop zei de oefenmeester tegenover het Eindhovens Dagblad dat hij dat deed om zo min mogelijk te moeten schuiven in zijn elftal. Op die manier konden de andere spelers op hun natuurlijke positie blijven staan.

Aanstaande zondag, wanneer PSV het in competitieverband opneemt tegen sc Heerenveen, hoeft Schmidt niet meer te puzzelen. Ibrahim Sangaré, Carlos Vinícius en Olivier Boscagli zijn er dan weer bij omdat zij niet geschorst zijn voor Eredivisiewedstrijden en ook Phillipp Mwene, die tegen Maccabi uitviel, kan waarschijnlijk spelen. Of Armando Obispo dan weer van de partij is, moet nog blijken.

Over drie tot vier weken hoopt de Duitse trainer ook weer te kunnen beschikken over André Ramalho. De Braziliaan raakte vlak voor de herstart van de competitie in januari geblesseerd en leek er lang uit te liggen, maar kan mogelijk in maart alweer meedoen bij PSV. Dat is veel eerder dan op voorhand werd verwacht.