Beauty's van Sinisterra en Jahanbakhsh zijn Cambuur te machtig in natte Kuip

Beauty's van Sinisterra en Jahanbakhsh zijn Cambuur te machtig in natte Kuip

20-02-2022 16:20
121

Feyenoord heeft de punten zondagmiddag in de eigen Kuip gehouden. Tegenstander Cambuur mocht dankzij Tom Boere even ruiken aan een stunt, maar mede door geweldige treffers van Luis Sinisterra en Alireza Jahanbakhsh overwon Feyenoord zijn achterstand en voerde het de druk op PSV op.

Na een fraai eerbetoon aan de recent overleden publiekslievelingen Wim Jansen en Christian Gyan was het Lutsharel Geertruida die de eerste serieuze kans kreeg, maar Cambuur dat op voorsprong kwam. Gernot Trauner taxeerde een lange bal verkeerd op het natte veld en werd soepel gepasseerd door Boere, die het zeldzame foutje van de Oostenrijker genadeloos afstrafte: 0-1.

Nog geen tien minuten later stond het echter alweer gelijk, na een nóg mooiere treffer van Sinisterra. De Colombiaan controleerde een hoge pass van Orkun Kökcü knap en joeg de bal perfect in de bovenhoek: 1-1. Cambuur leek, ondanks grote kansen voor Jahanbakhsh en Bryan Linssen, met die stand de nul te halen, maar had vlak voor rust pech. Kökcü waagde van afstand een ogenschijnlijk ongevaarlijke poging, maar de bal werd van richting veranderd en doelman Sonny Stevens kon de 2-1 niet meer voorkomen.

Kort na rust viel de wedstrijd in het slot na de misschien wel allermooiste treffer van de middag. Jahanbakhsh trok naar binnen, kon op de rand van de zestien meter aanleggen en liet de bal via de lat achter Stevens ploffen: 3-1. Daar bleef het ook bij voor Cambuur, doordat Sinisterra nog de paal trof en Stevens in de slotfase een inzet van de Colombiaan op de lijn keerde. Ook de gretige Patrik Walemark en Jens Toornstra slaagden er in de slotminuten niet meer in om de Cambuur-sluitpost te passeren. Een grote smet op een verder probleemloze eerste helft voor Feyenoord was de gele kaart voor Fredrik Aursnes, die geschorst zal zijn voor de topper tegen AZ.

Het gat met de nummer vier van de Eredivisie zal dan zes punten zijn. Feyenoord springt voorlopig over PSV heen naar plek twee en zal daar ook blijven staan als de Eindhovenaren later op de zondag niet winnen van sc Heerenveen. Cambuur blijft met dertig punten op plek negen staan.