Advies voor Ajax van ervaringsdeskundige: 'Dan begaat Benfica veel fouten'

Advies voor Ajax van ervaringsdeskundige: 'Dan begaat Benfica veel fouten'

22-02-2022 10:04
34

Kenji Gorré verwacht niet dat Ajax woensdagavond simpel gaat afrekenen met Benfica in de achtste finale van de Champions League. De 27-jarige Nederlander hield de Portugese topclub zaterdag nog op een 2-2 gelijkspel met Boavista.

Gorré weet daardoor wel wat het beste strijdplan is voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Zodra wij druk op hen gingen zetten, merkten we dat ze veel fouten gingen maken", vertelt de vleugelaanvaller bij Rondo. "We merkten dat we op die manier veel ruimte konden krijgen. Dat is waarom we er nog een 2-2 gelijkspel uit wisten te slepen."

Wedden

Meer odds

"In de eerste helft hadden zij veel kansen", vervolgt Gorré, die in de tweede helft inviel. "We konden zeker 4-0 achterstaan bij rust. In de rust zeiden we: we need to start getting in their faces. We moeten laten zien wie we zijn. Zodra we ze onder druk zetten, begonnen ze fouten te maken. Dat was ons plan in de tweede helft en het werkte."

Toch denkt Gorré niet dat Ajax de klus in het Estádio da Luz wel even gaat klaren. "Ik denk niet dat het makkelijk gaat worden, maar ik denk zeker dat Ajax – met de kwaliteiten die het heeft – kansen kan creëren. Ik denk dat het een opwindende wedstrijd zal gaan worden. Benfica heeft wel echt een goede spits", doelt hij op Darwin Núñez.

Vlachodimos
In de studio gaat John van 't Schip in op de kwaliteiten van Odisseas Vlachodimos, die hij nog kent van de nationale ploeg van Griekenland. "In de reactie is hij heel goed, in de één-tegen-één. Hij is een lijnkeeper. Ik vind hem wat minder in voorzetten vanaf de zijkant. De ballen die Antony inspeelt vanaf de zijkant en de voorzetten van Tadic vanaf de linkerkant, daar heeft hij problemen mee. Met corners is hij kwetsbaar."