Abramovich is niet ongevoelig voor ophef en doet stap terug bij Chelsea

Abramovich is niet ongevoelig voor ophef en doet stap terug bij Chelsea

26-02-2022 20:00
126

Roman Abramovich doet een stap terug als eigenaar van Chelsea. De steenrijke Rus ligt onder vuur vanwege zijn vermeende banden met de Russische president Vladimir Poetin, die Oekraïne aangevallen heeft.

Abramovich (55) heeft in een statement duidelijk gemaakt dat hij (althans voorlopig) de dagelijkse leiding overdraagt. Chelsea staat vanaf nu volledig onder bevel van het bestuur van de Chelsea Foundation. Marina Granovskaia, de technisch directeur van The Blues, krijgt de belangrijkste taak.

'Gedurende de bijna twintig jaar dat ik eigenaar ben van Chelsea, heb ik mezelf altijd als bewaarder van de club gezien, wiens taak het is om ervoor te zorgen dat we zo succesvol zijn als we vandaag kunnen zijn, en bouwen aan de toekomst, terwijl we ook een positieve rol spelen in onze gemeenschappen', aldus Abramovich. 'Ik heb altijd beslissingen genomen in het belang van de club. Ik blijf mij inzetten voor deze waarden.'

Abramovich verkoopt Chelsea dus niet. Hij draagt alleen de leiding over en daardoor zou Chelsea minder geraakt worden, mocht de Britse overheid besluiten om Abramovich aan te pakken. Het lijkt dus vooral een strategische zet.