LIVE-discussie: Schmidt wijzigt PSV-opstelling op twee plekken tegen Sparta

LIVE-discussie: Schmidt wijzigt PSV-opstelling op twee plekken tegen Sparta

27-02-2022 13:28 Laatste update: 13:33
148

Bij PSV verschijnt Yorbe Vertessen aan de aftrap op bezoek bij Sparta Rotterdam. De Belg neemt de positie van de geblesseerde Cody Gakpo over. Daarnaast kiest trainer Roger Schmidt voor Joey Veerman op het middenveld, wat ten koste gaat van Erick Gutiérrez

Donderdag speelde PSV nog een moeizame partij in de Conference League tegen Maccabi Tel Aviv. Na dat duel heeft Schmidt besloten om zijn elftal op twee plekken te wijzigen. Vertessen en Veerman mogen nu in de basis beginnen. Gutiérrez en Ritsu Doan verdwijnen naar de bank.

Het is nog niet helemaal duidelijk in welk systeem PSV gaat aantreden op Het Kasteel. Schmidt kan met deze namen kiezen tussen een 4-2-3-1-formatie, maar ook een 4-3-1-2 is mogelijk. In het laatstgenoemde systeem kwam PSV op bezoek bij Maccabi voor de dag.

Voor de Eindhovenaren is een overwinning op Sparta van groot belang om in het spoor van Ajax te blijven. Het gat is nu vijf punten. Ook lijkt het erop dat PSV afstand kan nemen van Feyenoord: op het moment van publicatie staan de Rotterdammers met 2-1 achter op bezoek bij AZ.

Sparta speelt zijn eerste wedstrijd in twee weken tijd, vanwege het afgelaste treffen met Fortuna Sittard. Bart Vriends is niet van de partij en daardoor speelt Adil Auassar in het hart van de Sparta-defensie.

De opstellingen:
PSV: Drommel; Mauro Júnior, Teze, Boscagli, Max; Sangaré, Veerman; Madueke, Götze, Vertessen; Zahavi.
Sparta: Okoye; Abels, Beugelsdijk, Auassar, Durmisi; Namli, Verschueren, De Kamps, Van Crooij; Thy, Engels.