Het was een genot om daar te spelen en de nummer 9 van Ajax te zijn

"Het was een genot om daar te spelen en de nummer 9 van Ajax te zijn"

01-03-2022 10:44
65

Arek Milik koestert warme herinneringen aan zijn periode bij Ajax. De Pool (28) kwam in 2014 zonder verwachtingen binnen en maakte twee jaar later voor 32 miljoen euro de overstap naar Napoli.

Ajax pikte Milik op bij Bayer Leverkusen, waar de huidige spits van Olympique Marseille niet zijn draai kon vinden. "Voor een grote transfer had ik altijd vlinders in mijn buik, maar dit keer al helemaal”, zegt Milik in de podcast 433: The Home of Football. "Ik realiseerde me dat ik het niet zo goed had gedaan in Duitsland. Ik wist dat Ajax jonge spelers alle kansen gaf, maar ik wist niet of ik goed genoeg was."

"Ik wist dat ik alles ging geven bij Ajax, om een betere speler te worden", vervolgt hij. "Ik was twintig toen ik aankwam. In het begin had ik natuurlijk nog geen basisplaats en de eerste wedstrijden scoorde ik niet. Maar toen maakte ik twee goals in een wedstrijd (tegen Heracles Almelo, red.). Vanaf dat moment ging alles makkelijker en had ik zelfvertrouwen. We trainden erg goed en hard."

Milik spreekt van een 'echt een mooie tijd in Amsterdam'. "Ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet daar. Elke dag kon ik leren van Dennis Bergkamp, die de spitsentrainer was. Ik kon hem van alles vragen. Alles stond in het teken van leren. Het was een genot om daar te spelen en de nummer 9 van Ajax te zijn."