Lokomotiv-trainer stapt op door oorlogssituatie: 'Ben er absoluut van overtuigd'

Lokomotiv-trainer stapt op door oorlogssituatie: 'Ben er absoluut van overtuigd'

01-03-2022 16:11
28

Markus Gisdol is niet langer de trainer van Lokomotiv Moskou. De 52-jarige oefenmeester is naar eigen zeggen zelf vertrokken vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne. Lokomotiv meldt echter dat Gisdol ontslagen is.

Gisdol stond nog geen half jaar lang voor de groep bij Lokomotiv Moskou. Dinsdagmiddag maakt de Russische club bekend dat de Duitser is ontslagen. Verder gaat Lokomotiv niet inhoudelijk in op het vertrek van Gisdol.

Dat doet de oud-middenvelder wel: in gesprek met BILD geeft Gisdol aan dat hij er zelf voor heeft gekozen om te vertrekken bij Lokomotiv, vanwege de Russische invasie in Oekraïne. "Ik kan mijn vak niet uitoefenen in een land waar de leider verantwoordelijk is voor een oorlog middenin Europa. Dat strookt niet met mijn waarden en daarom heb ik per direct mijn functie als coach van Lokomotiv Moskou neergelegd."

"Ik kan niet op het trainingsveld in Moskou staan, de spelers trainen en professionaliteit eisen, terwijl er een paar kilometer verderop orders gegeven worden die een heel volk groot leed brengen", vervolgt Gisdol. "Dit is mijn mening en daar ben ik absoluut van overtuigd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie