Bosz snapt Ajax-move voor Cruijff: Een heel intelligente jongen

Bosz snapt Ajax-move voor Cruijff: "Een heel intelligente jongen"

02-03-2022 07:08
31

Peter Bosz kan zich goed voorstellen dat Ajax Jordi Cruijff gepolst heeft voor de functie van technisch directeur. Cruijff is in beeld om Marc Overmars op te volgen in Amsterdam.

Bosz werkte bij de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv samen met Cruijff, die hem naar dat land haalde. Bosz, nu trainer van Olympique Lyon en ooit trainer van Ajax, snapt de beweging. "Jordi heeft natuurlijk die achternaam en was heel close met zijn vader, maar dat is iets waar hij nooit op heeft willen teren. Dat blijkt ook wel uit het pad dat hij heeft gekozen als technisch directeur", zegt Bosz woensdag in De Telegraaf.

Bosz noemt Cruijff 'een heel intelligente jongen' met 'een heel heldere visie', die ook 'bikkelhard' kan zijn. "Daarnaast heeft hij een goede babbel en goed zicht op de voetballers en het elftal dat hij wil bouwen. Je ziet ook dat veel trainers die hij heeft aangesteld, prima terecht zijn gekomen. (...) Jordi is denk ik van huis uit meer Spaans- dan Nederlands georiënteerd. Hij beschikt over veel kwaliteiten die een goede technisch directeur moet hebben."

Ronald Koeman kent Cruijff meer dan goed. Hij reageert kort, maar krachtig op het nieuws dat hij Ajax gepolst heeft. "Jordi is een kundige en geweldige vent voor die functie. Tevens heeft hij de achternaam Cruijff..."