Overmars-gate sloeg hard in binnen Ajax-selectie: 'Dat kan ook niet anders'

Overmars-gate sloeg hard in binnen Ajax-selectie: 'Dat kan ook niet anders'

2 maart - 11:30 Laatste update: 14:47
59

Het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars heeft de selectie van Ajax hard geraakt, erkent Jay Gorter. De doelman stelt dat de spelers de focus zo snel mogelijk weer op het voetbal wilden leggen, al ging dat niet vanzelf. 

"In de eerste dagen heeft het wel gesudderd in de groep", vertelt Gorter in Tiki-Taka United de Podcast. "Dat kan ook niet anders. Je hebt een bepaalde Ajax-visie, een Ajax-lijn, lopen. Die wordt doorbroken. De trein stopt opeens." Dat de Amsterdammers de eerste wedstrijd na het vertrek van Overmars met 5-0 van Vitesse wonnen, zorgde volgens Gorter voor 'relieve'. "Nu is het rustig, daar hebben we zelf voor gezorgd en daar hebben we een goede staf voor."

Gorter, die een goede band onderhield met Overmars, zocht contact met de voormalig directeur voetbalzaken na diens vertrek. "Dat vond ik gepast. Hij heeft mij binnengehaald en daar zat een bepaald plan achter. Ik vond het netjes om contact met hem te zoeken. Ik denk dat iedere speler dat heeft gedaan. Uiteindelijk sluit dan het boek, want je moet door."

De 21-jarige sluitpost kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles, waar hij 25 keer de nul hield in één seizoen. Deze jaargang speelt Gorter zijn wedstrijden voornamelijk in Jong Ajax. Momenteel is hij, net als Remko Pasveer, geblesseerd, waardoor Andre Onana eerste keeper bij Ajax is. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie