'Crisisclub Everton gaat 186 miljoen euro over de schreef en heeft groot probleem'

'Crisisclub Everton gaat 186 miljoen euro over de schreef en heeft groot probleem'

09-03-2022 11:45
94

De problemen stapelen zich op voor Everton. Twee dagen na de kansloze nederlaag tegen Tottenham Hotspur (5-0) dreigt een zware boete of zelfs puntenaftrek voor de ploeg van Donny van de Beek en Anwar El Ghazi.

Everton sloeg de laatste jaren grote bedragen stuk op de transfermarkt en is daarbij de Financial Fair Play-regels uit het oog verloren, meldt The Daily Mail. In de periode 2017-2020, toen Marcel Brands nog director of football was op Goodison Park, leed de Premier League-club een totaalverlies van 312 miljoen euro. Dat is 186 miljoen meer dan is toegestaan.

Volgens de Premier League-reglementen kan Everton rekenen op een zware boete. Mogelijk volgt er zelfs puntenaftrek. Dat zou desastreus zijn, omdat The Toffees in acute degradatienood verkeren. De ploeg van huurlingen Van de Beek en El Ghazi staat slechts één punt boven de degradatiestreep.

Everton wil nu in gesprek met de Premier League en is van plan de impact van de coronapandemie aan te voeren als verlichtende omstandigheid, klinkt het. Vorige week brak de nummer zeventien van de Premier League nog met de Russische miljardair Alisher Usmanov, waardoor de club in de komende twintig jaar naar verluidt 360 miljoen euro misloopt.