Willem II start flitsend onder Hofland, maar geeft zege toch weg tegen AZ

20-03-2022 21:55
128

Kevin Hofland heeft Willem II op zondagavond niet naar een cruciale thuiszege op AZ kunnen. De Alkmaarders moesten donderdag nog verlengen tegen Bodø/Glimt, stonden in Tilburg razendsnel met 2-0 achter, leken het geluk niet aan hun zijde te hebben, maar hielden toch nog een 2-2 gelijkspel over aan hun bezoek aan Tilburg.

Het dolende Willem II won sinds begin oktober slechts één Eredivisie-wedstrijd, maar rook tegen AZ bloed en stond na een kwartier spelen al met 2-0 voor. Ché Nunnely kopte al vallend een voorzet van Leeroy Owusu knap binnen en Elton Kabangu ontsnapte aan de AZ-verdedigers en omzeilde doelman Peter Vindahl Jensen. De VAR keek die treffer van Kabangu nog uitgebreid terug, maar de 2-0 bleef staan.

Jesper Karlsson had voor beide treffers de paal geraakt namens AZ, dat uit zijn eerste grote kans echter meteen scoorde. Bruno Martins Indi werkte uit een corner de 2-1 binnen. Daar bleef het ook bij tot aan de rust, ondanks een curieus slot van de eerste helft. Arbiter Dieperink gaf Willem II na een overtreding op Freek Heerkens een penalty, maar keek op aanraden van de VAR de beelden terug en trok zijn besluit in: toch géén penalty voor Willem II.

AZ stroopte halverwege de mouwen op en raakte kort na elkaar voor een tweede en derde keer het aluminium. Yukinari Sugawara trof via Timon Wellenreuther de lat en Dani de Wit werkte de bal tegen de paal. In de loop van de wedstrijd vloeiden de krachten weg bij AZ, dat echter een supersub achter de hand had: Zakaria Aboukhlal scoorde voor de vierde keer in dit Eredivisie-seizoen als invaller.

Nummer vijftien Willem II zet nummer zestien Fortuna Sittard op één punt, al heeft het ook één wedstrijd meer gespeeld. Nummer vijf AZ ziet nummer vier FC Twente juist twee punten uitlopen en dreigt play-offs om Europees voetbal te moeten spelen.