'Overmars staat voor bliksemrentree in het voetbal en tekent in België'

'Overmars staat voor bliksemrentree in het voetbal en tekent in België'

21-03-2022 12:27 Laatste update: 12:35
282

Groot nieuws over Marc Overmars: de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax gaat aan de slag bij Antwerp. Hij wordt bij de ambitieuze Belgische club de technisch directeur, meldt De Telegraaf.

Overmars stapte eerder dit jaar op bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. De oud-international zit echter niet lang thuis. Volgens de krant en diverse toonaangevende Belgische media gaat hij voor meerdere jaren tekenen bij Antwerp en wordt hij nog maandag gepresenteerd.

De Belgische club zou de zaak-Overmars als een privékwestie beschouwen en heeft vooral oog voor zijn staat van dienst. Zo wist hij de Amsterdammers met een uitgekiend aan- en verkoopbeleid terug te brengen naar de Europese top. Met het bereiken van de halve finale van de Champions League in het seizoen 2018/2019 als absolute hoogtepunt. Sinds zijn aantreden in 2013 boekte hij bovendien een positief transferresultaat van 350 miljoen euro.

Overmars moet nu ook Antwerp successen bezorgen. De huidige nummer drie van de Jupiler Pro League is in handen van de steenrijke Paul Gheysens en hij is fors aan het investeren. De eigenaar van een bouwbedrijf loodste The Great Old in rap tempo terug naar de Belgische top, maar hij wil meer. De eerste landstitel sinds 1957 is het doel. Daarvoor werd onder meer al iemand als Rode Duivel Radja Nainggolan aangetrokken.