Van Gaal neemt mogelijk coronabesluit: 'Dan zit je niet in mijn Oranje'

Van Gaal neemt mogelijk coronabesluit: 'Dan zit je niet in mijn Oranje'

21-03-2022 20:53
99

Louis van Gaal maakt het voor spelers die in aanmerking willen komen voor het Nederlands elftal mogelijk verplicht om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer een nieuwe variant de kop opsteekt, moet het teambelang op één staan, vindt de bondscoach.

Tot op heden laat Van Gaal iedere speler vrij in zijn keuze om zich wel of niet te laten inenten. "Maar ik vind dat het beleid moet worden gevormd door teambelang", maakt hij duidelijk op de persconferentie van maandag. "Hoe gaan we het best voorbereid naar het WK? Dat kunnen we nu nog niet zeggen, want we leven nu met omikron en dat heeft niet zoveel effect op de gezondheid van de clubs. Alles is ook vrijgegeven. Maar er kan over drie maanden wel een nieuw virus komen. Dan kom je dichterbij het WK en dan moeten we rekening houden dat wij misschien gevaccineerd moeten worden."

Van Gaal benadrukt dat hij de experts op het gebied van vaccineren volgt. "Als wij straks een paar weken op elkaars lip leven, dan is het verstandiger om ons te laten vaccineren. Maar ik praat in toekomstige tijd, want ik weet niet eens of er een nieuw virus komt. Áls er een nieuw virus komt, dan is de stelregel dat als je niet gevaccineerd bent, je niet in mijn Oranje zit."

Het Nederlands elftal is maandag samengekomen om zich voor te bereiden op de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland. De wedstrijd tegen de Denen staat voor aanstaande zaterdag op het programma, de oosterburen komen volgende week dinsdag naar Nederland