'Wilde spelen, Slot was er eerlijk over dat dat bij Feyenoord niet zou gebeuren'

'Wilde spelen, Slot was er eerlijk over dat dat bij Feyenoord niet zou gebeuren'

22-03-2022 17:28 Laatste update: 23:27
32

Wouter Burger verruilde Feyenoord aan het begin van dit seizoen voor FC Basel na een verhelderend gesprek met Arne Slot. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, kent een goede start in Zwitserland en zit voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje.

Burger werd vorig seizoen uitgeleend aan Sparta Rotterdam en maakte in de voorbereiding minuten in de hoofdmacht van Feyenoord, maar hij vond het tijd voor een nieuwe start. "Ik ben nu 21, ik denk dat het wel een keer tijd werd om te spelen", vertelt Burger in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat gesprek voerde ik ook met Arne Slot. Ik vroeg hem: vindt u ook niet dat het voor mij tijd wordt om ergens te gaan spelen?"

Slot wist met zijn eerlijkheid de juiste snaar te raken bij Burger. "Hij wilde dat ik bleef, maar snapte het dat ik ergens wilde gaan spelen. Hij was er heel eerlijk over dat dat bij Feyenoord niet zou gaan gebeuren. Dan moet je uiteindelijk een keer voor jezelf kiezen. Het was tijd om die stap te gaan maken."

Lang leek het erop dat Burger ook dit seizoen bij Sparta zou gaan spelen. Hij was al zo goed als rond met de Kasteelclub. "Op het laatste moment kwam Basel, want er was geld vrijgekomen. Bij die club had ik vanaf het begin een goed gevoel. Het is ook een frisse start in een ander land. In Nederland heeft iedereen altijd wel een mening, terecht of onterecht. Daar kun je opnieuw beginnen: het niveau dat je daar haalt is het niveau waarop je beoordeeld wordt. Dat had ik voor mijn gevoel wel even nodig."