Antwerp door het stof: 'Cruciale fout gemaakt bij aankondiging Overmars'

Antwerp door het stof: 'Cruciale fout gemaakt bij aankondiging Overmars'

24-03-2022 19:15 Laatste update: 20:19
140

Royal Antwerp FC erkent dat het de presentatie van Marc Overmars als nieuwe technisch directeur verkeerd heeft aangepakt. De aanstelling van de omstreden ex-directeur van Ajax zorgde voor flink wat rumoer en de Belgische club gaat in een verklaring door het stof.

'Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten', steekt Antwerp van wal in een statement. Zo kondigde algemeen directeur Sven Jaecques tijdens de presentatie van Overmars aan dat 'we hebben geluisterd naar wat er gebeurd is en naar wat onze waarden zijn. Dat is een match'.

Antwerp ziet zich door de ophef genoodzaakt te reageren. 'De kritiek is terecht', stelt de nummer drie van de Jupiler Pro League. 'Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.'

'We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar gebeurd zijn', benadrukt The Great Old. 'Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt. We hebben met Marc Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt', onthult de club.

Antwerp sluit af met een boodschap aan de Nederlander. 'Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Net zoals hij zich op sportief vlak zal moeten bewijzen.'