Oranje-internationals zamelen rond oefenduels geld in voor Oekraïne

Oranje-internationals zamelen rond oefenduels geld in voor Oekraïne

25-03-2022 10:38 Laatste update: 14:57
7

De KNVB gaat de shirts veilen die de spelers van het Nederlands elftal dragen tijdens de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland. De opbrengst gaat - op voorspraak van de selectie van Louis van Gaal - naar UNICEF Nederland, dat de donatie zal gebruiken om in Oekraïne hulp te bieden aan gezinnen en kinderen in nood.

Dat maakt de Nederlandse voetbalbond vrijdag bekend. Op de Oranje-shirts prijken niet alleen de vlaggetjes van Nederland en de tegenstander, maar ook de blauw-gele vlag van Oekraïne en de boodschap: 'Together for Ukraine'. 

Wedden

Meer odds

Op de Oranjes-hirts kan geboden worden via MatchWornShirt.com. De eerste veiling start zaterdag 26 maart om 20.45 uur, wanneer wordt afgetrapt tegen Denemarken. Deze eindigt maandag 28 maart om 21.00 uur. De aftrap van de tweede veiling valt samen met het eerste fluitsignaal van het duel met Duitsland, dinsdag 29 maart om 20.45 uur. Zaterdag 2 april om 15.00 uur sluit de veiling.

Naast het veilen van de shirts, wordt de komende dagen via diverse uitingen in de Johan Cruijff Arena aandacht voor de oorlog in Oekraïne gevraagd. Zo dragen de spelers van Nederland en Denemarken zaterdag tijdens de opkomst speciale shirts, waarin solidariteit met Oekraïne wordt getoond, terwijl de aanvoerders de inmiddels bekende blauw-gele aanvoerdersband dragen.