Jonker ziet kandidaat-trainer voor Willem II en Go Ahead: 'Dick echt onderschat'

Jonker ziet kandidaat-trainer voor Willem II en Go Ahead: 'Dick echt onderschat'

28-03-2022 08:08
26

Andries Jonker verwondert zich over het feit dat Dick Lukkien over het hoofd wordt gezien door Eredivisie-clubs die een trainer zoeken. Lukkien is met FC Emmen op weg naar de Eredivisie.

"Dick wordt echt onderschat als trainer", zei Jonker na de 2-1 nederlaag van Telstar bij Emmen tegen RTV Drenthe. "Als een Willem II of Go Ahead Eagles op zoek is naar een nieuwe trainer, dan hoor ik nooit de namen Dick Lukkien of Henk de Jong. Zij zullen wel een verkeerd accent hebben of zo."

Lukkien was vereerd door de woorden van Jonker. "Andries is een zeer gewaardeerde collega. Zoiets zeg je niet over jezelf, maar het is mooi dat hij het uitspreekt." Op de vraag of hij het verkeerde accent heeft, reageerde Lukkien lachend: "Heb ik een accent dan?"

FC Emmen won zondag met 2-1 van Telstar en heeft nu een voorsprong van acht punten op de derde plaats, met nog zes wedstrijden te gaan. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. FC Volendam staat twee punten boven nummer drie Excelsior.