'PSV hoopt technische vloot snel te benoemen: Van Nistelrooy hevelt talenten over'

'PSV hoopt technische vloot snel te benoemen: Van Nistelrooy hevelt talenten over'

29-03-2022 10:32
30

Het is geen geheim meer dat Ruud van Nistelrooy spoedig zijn handtekening zet onder een contract als trainer van de hoofdmacht van PSV. Het is enkel wachten op het jawoord van Fred Rutten. Naar verluidt neemt Van Nistelrooy een aantal Jong PSV-spelers mee naar het eerste elftal. 

De aanstelling van Van Nistelrooy zal zonder 'klaroengeschal, toeters en bellen' bekendgemaakt worden, meldt het Eindhovens Dagblad. Dat heeft alles te maken met het feit dat PSV nog volop meedoet om de titel, KNVB Beker en de Conference League-eindzege. Behalve de overgang van Van Nistelrooy is de kans aanwezig dat er een stoelendans gaat plaatsvinden in Eindhoven. 'Aannemelijk is dat een aantal functionarissen vanuit de beloftenploeg bij een definitief 'ja' verhuist naar PSV 1 en dat zal vermoedelijk ook voor een of enkele spelers gelden', klinkt het. 

Volgens het ED maakt Jong PSV-revelatie Johan Bakayoko een goede kans om met Van Nistelrooy mee te gaan naar de hoofdmacht. Dit geldt in mindere mate voor Ismaël Saibari, Jenson Seelt, Emmanuel van de Blaak en Fredrik Oppegard. 'Voor PSV is het een voordeel dat Van Nistelrooy de eigen jeugdopleiding en de huidige talenten van de club kent als zijn broekzak.'