'Belangstelling voor Schmidt uit Portugal: al 'meerdere gesprekken' gevoerd'

'Belangstelling voor Schmidt uit Portugal: al 'meerdere gesprekken' gevoerd'

29-03-2022 11:19 Laatste update: 11:28
55

Roger Schmidt vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Portugal. De Duitse trainer van PSV zou al meerdere gesprekken met Benfica hebben gevoerd over het hoofdtrainerschap. 

Bij de Portugese grootmacht moet Schmidt het stokje overnemen van interim-trainer Nélson Veríssimo, meldt Record. Volgens het Portugese medium is een Benfica-delegatie al meerdere keren overgevlogen naar Duitsland om met Schmidt te praten. Veríssimo is na het ontslag van Jorge Jesus naar voren geschoven als hoofdtrainer, maar desalniettemin is O Glorioso op zoek naar een coach van buitenaf voor volgend seizoen. 

In februari maakte Schmidt bekend PSV na een dienstverband van twee jaar te verlaten aan het einde van het seizoen. Bij de Portugese recordkampioen is het zeer de vraag of er komend seizoen Champions League-voetbal wordt gespeeld. Hoewel Benfica momenteel in de kwartfinales van het grootste Europese toernooi staat, gaat het de ploeg in de nationale competitie minder voor de wind. Wanneer het Benfica niet lukt om tweede te eindigen, speelt Schmidt mogelijk voor het derde seizoen op rij Europa League-voetbal.