Schmidt gaat niet in op Benfica, maar prijst opvolger: 'Ruud weet alles van PSV'

Schmidt gaat niet in op Benfica, maar prijst opvolger: 'Ruud weet alles van PSV'

01-04-2022 15:59
34

Roger Schmidt prijst zijn toekomstige opvolger bij PSV. De Duitse oefenmeester denkt dat de aanstelling van Ruud van Nistelrooy een goede zet is van de Eindhovense club. Zelf wordt hij in verband gebracht met Benfica, maar daarover houdt hij zich op de vlakte.

Schmidt benadrukt dat zijn volle aandacht ligt bij PSV, dat nog in de race is voor drie prijzen dit seizoen. "Dit is een tijd waarvan je als speler en in mijn geval als trainer moet genieten. Natuurlijk hebben we alle focus nodig, maar periodes als deze zijn heel bijzonder. Ik wil niet praten over de verdere toekomst, omdat er ongelooflijk veel op het spel staat", laat hij weten op de persconferentie voor het Eredivisie-duel bij FC Twente.

Schmidt wil meer kwijt over de benoeming van Nistelrooy, die komende zomer het stokje overneemt. "Ik denk dat het een heel slimme en goede beslissing is. Het is altijd goed als je mensen hebt die zich met de club kunnen identificeren en hier hebben gespeeld. Ruud doet het ook heel goed bij Jong PSV. Deze oplossing kan heel positief zijn voor de club. Ik heb natuurlijk ook contact met hem, al vormt vooral André Ooijer de connectie tussen beide teams."

"Maar natuurlijk heb ik wat gesprekken gehad met Ruud", vervolgt Schmidt, die de voormalig topspits niet van advies heeft voorzien. "Hij weet alles van de club, misschien wel meer dan ik. Als de deur open gaat, moet je een keuze maken. Ruud heeft deze beslissing genomen en ik weet zeker dat hij er klaar voor is. Er is ook veel ervaring binnen de club en de technische staf."