Feyenoord treft zeventienjarige tweelingbroers: 'Trainer doet een beroep op hen'

Feyenoord treft zeventienjarige tweelingbroers: 'Trainer doet een beroep op hen'

7 april - 13:00 Laatste update: 12:57
27 Reacties

Lars Teunissen

Feyenoord treft in de kwartfinales van de Conference League een Slavia Praag met een ander gezicht dan in de groepsfase. De Tsjechen wilden de Rotterdammers koste wat kost ontlopen, maar het doemscenario kwam tijdens de loting toch uit. VoetbalPrimeur blikt met de Tsjechische verslaggever en tevens Slavia-watcher Ondrej Zlámal vooruit op het treffen.

In de groepsfase zegevierde de ploeg van Arne Slot in eigen huis (2-1), terwijl de groepswinst in de uitwedstrijd veilig werd gesteld (2-2). Ten opzichte van die duels treft Feyenoord in de kwartfinales een vernieuwd Slavia. "De voorhoede is compleet nieuw. Jan Kuchta is in de winter naar Lokomotiv Moskou vertrokken en aanvoerder Nicolae Stanciu speelt sinds februari in China", zegt Zlámal tegenover deze website. "Maar de speelstijl is niet veranderd. Slavia staat nog altijd voor aanvallend voetbal."

Tegenover de uitgaande transfers staat de komst van de 21-jarige spits Yira Sor. "Hij is snel en heel gevaarlijk voor het doel", oordeelt Zlámal. "Niet voor niets heeft hij in zijn eerste drie Conference League-duels al vijf keer gescoord." De Nigeriaan was twee keer trefzeker in de tussenronde tegen Fenerbahce en drie keer in het tweeluik met LASK Linz.

Ongunstige loting
"Slavia en zijn fans wilden een nieuwe ontmoeting met Feyenoord ontlopen, aangezien Feyenoord de sterkste tegenstander van het hele seizoen was. In De Kuip had Slavia geluk dat het bij 2-1 bleef, want de uitslag had veel hoger kunnen uitvallen", stelt Zlámal, die desondanks ook hoopvolle fans van de Tsjechen heeft gesproken. "Sommigen hebben al een vliegticket naar Tirana geboekt om bij de finale te kunnen zijn."

Ten koste van LASK bereikte Slavia de kwartfinales van het Europese toernooi, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de return (4-3 nederlaag na een 4-1 thuiszege) pakten twee Slavia-verdedigers rood, waardoor ze de eerste wedstrijd tegen Feyenoord missen. Door het ontbreken van Aiham Ousou en Srdan Plavsic  komt het mogelijk op twee tieners aan. "De trainer moet waarschijnlijk een beroep doen op de tweelingbroers Adam en Milos Pudil. Zij worden donderdag, op de dag van de wedstrijd, zeventien jaar oud."

Cyriel Dessers
In Praag hing Cyriel Dessers als het zwaard van Damocles boven het hoofd van Slavia. De Tsjechen kwamen twee keer op voorsprong, maar even zo vaak sloeg de Belgische spits toe. "Het Feyenoord-collectief is voor Slavia het grootste gevaar, maar Dessers zal na zijn dubbelslag ongetwijfeld meer aandacht krijgen in de besprekingen van trainer Jindrich Trpisovský."

"Feyenoord moet vooral waken voor Sor", benadrukt Zlámal, die aangeeft dat de Nigeriaan vooral gevaarlijk is in de counter. "Met Alexander Bah beschikt Slavia over een rechtsback die Sor graag ondersteunt in de aanval, evenals linkermiddenvelder Peter Olayinka."

Feyenoord speelt donderdag om 18.45 uur eerst in eigen huis tegen Slavia. Precies een week later wacht de return in Praag. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie