Leicester ziet kansen tegen PSV: 'Als we normale niveau halen, gaan we door'

Leicester ziet kansen tegen PSV: 'Als we normale niveau halen, gaan we door'

06-04-2022 14:32 Laatste update: 14:42
41

Leicester City ziet kansen voor het Conference League-duel met PSV van donderdag. Timothy Castagne denkt dat er voor The Foxes vooral wat te halen valt tegenover de Eindhovense defensie.

"Teams uit Nederland spelen altijd goed verzorgd voetbal en willen graag hoog druk zetten. Wat je wel ziet, is dat ze soms problemen in defensief opzicht hebben. We moeten kijken of we daar ons voordeel mee kunnen doen", zegt de verdediger van Leicester, geciteerd door De Telegraaf

De Rode Duivel ziet de Premier League-club dan ook als favoriet tegen PSV, al verwacht hij geen gemakkelijke avond. "We kunnen niemand onderschatten. Omdat we van de Premier League zijn en zij van de Eredivisie denken sommige mensen dat het gemakkelijk gaat worden. Maar het is nog steeds een goede ploeg en zij doen het heel goed. Het is aan ons om ons normale niveau te halen. Als dat lukt dan gaan we door."

Castagne denkt met Leicester te kunnen profiteren van de speelwijze van de Nederlandse topclub. "PSV is een team met kwaliteitsspelers, dat wil voetballen en geen lange ballen speelt. Dat kan in ons voordeel werken als we erin slagen hen te pressen", legt hij uit. Ook wijst de Belg op het verschil in intensiteit tussen de Premier League en de Eredivisie. "We willen laten zien dat we de intensiteit in het spel kunnen brengen waar de Premier League om bekend staat. Dan moeten we zien of zij daarmee om kunnen gaan."

"Het zijn goede spelers. Ik denk niet dat er een groot verschil zal zijn in technische kwaliteiten en dat soort zaken. Het verschil zal echt moeten worden gemaakt op het vlak van intensiteit en tactiek", besluit Castagne.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s