Spelersrapport: Feyenoord scoort twee onvoldoendes, hoofdrol Sinisterra

07-04-2022 20:45
64

Feyenoord heeft de eerste Europese kwartfinale in twintig jaar niet weten te bekronen met een overwinning op Slavia Praag (3-3). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een knotsgekke avond in De Kuip.

Ofir Marciano - 5: geen zekere factor, weer niet. Marciano is nog niet half zo goed als Justin Bijlow, al maakte de Israëlische doelman het niet zo bont als in het tweede groepsduel met Slavia Praag. In de rust kreeg hij geel vanwege zijn aandeel in een opstootje.

Marcus Pedersen - 5,5: als hij aanvallend niet zijn stempel kan drukken, komen de defensieve tekortkomingen van Pedersen nog wat sneller aan de oppervlakte. Pedersen belandt te vaak in hachelijke situaties.

Gernot Trauner - 6: had niet de makkelijkste avond tegen de snelle aanvallers van Slavia Praag en was in de openingsfase genoodzaakt om de bijna doorgebroken Sor onderuit te beuken. Drie tegengoals is te veel.

Marcos Senesi - 6,5: zette na een minuut de toon door Slavia Praag-revelatie Yira Sor neer te schoffelen en kreeg na rust een terechte gele kaart. Maar daar maalt niemand om, zeker Senesi niet: de Argentijn rommelde een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen.

Tyrell Malacia - 7: de linksback van Feyenoord kwam verdedigend nooit in de problemen en was in de eerste helft dicht bij een doelpunt. Malacia wordt meer en meer een volwassen speler die klaar is voor een stap hogerop.

Fredrik Aursnes - 6,5: onopvallend opvallend, dat is Aursnes. De Noor laat Feyenoord beter voetballen en verovert veel, heel veel ballen. Niet meer weg te denken uit het elftal van Slot.

Orkun Kökcü - 6,5: raakte na achttien minuten de onderkant van de lat en dat leek lange tijd het hoogtepunt van Kökcü's wedstrijd te worden. Met een vrije trap liet hij De Kuip alsnog ontploffen, al bleek het door een goal in de 95ste minuut niet genoeg voor de zege.

Guus Til - 6: het is dat zijn rendement zo hoog is, anders was Til waarschijnlijk geen zekerheidje meer geweest in de basiself van Feyenoord. Voetballend houdt het niet over. Typerend voor de speler die hij is: kort na rust scoorde hij wél weer bijna.

Reiss Nelson - 7: zeven maanden na zijn komst krijgt het Legioen de echte Nelson eindelijk te zien. Met zijn dribbels was hij een plaag voor de Slavia-verdediging. Na zijn assist op Sinisterra ontbrak het in de rest van zijn wedstrijd alleen aan de eindpass.

Bryan Linssen - 5: kreeg de voorkeur boven Dessers, maar was niet heel gelukkig in zijn acties, kampte de hele wedstrijd van een bloedende wenkbrauw en veroorzaakte veel overtredingen.

Luis Sinisterra - 6,5: aanvallend een 8, verdedigend een 5 en dat maakt gemiddeld een 6,5. De smaakmaker van Feyenoord maakte op fraaie wijze zijn negende goal van het Europese seizoen, maar speelde een negatieve hoofdrol bij twee tegengoals.

Invallers
Jens Toornstra - x: viel na 64 minuten in voor Til en speelde dus net te kort voor een beoordeling.
Cyriel Dessers - x: viel na 64 minuten in voor Linssen en was belangrijk met een assist, maar speelde ook te kort voor een beoordeling.
Alireza Jahanbakhsh - x: viel na 77 minuten in voor Nelson en speelde te kort voor een beoordeling.
Jorrit Hendrix - : viel na 89 minuten in voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 6,5: Slot heeft een vechtmachine gemaakt van Feyenoord en verdient daarvoor de complimenten. Zijn keuze voor Linssen in plaats van Dessers werd niet gerechtvaardigd. Nieuwe taak: zijn rood aangelopen assistent Marino Pusic in toom houden.