Van Eijden kondigt einde carrière aan: Ik heb prachtige momenten meegemaakt

Van Eijden kondigt einde carrière aan: "Ik heb prachtige momenten meegemaakt"

12-04-2022 18:40
11

Rens van Eijden is na dit seizoen geen profvoetballer meer. Dat heeft de 34-jarige verdediger dinsdag laten weten. Van Eijden herstelde onlangs van een zware knieblessure en is fit, maar na dit seizoen is het klaar. 

Voor Van Eijden bij NEC terecht kwam speelde hij bij PSV en Willem ll. Na zeven jaar in Nijmegen volgden twee seizoenen bij AZ, waarna in 2018 een terugkeer bij NEC tot stand kwam. Van Eijden werd in Nijmegen vooral geplaagd door blessures.

"Ik heb prachtige momenten meegemaakt tijdens mijn carrière, waaronder het kampioensjaar met N.E.C. in de Jupiler League, waar we met een recordaantal punten en doelpunten kampioen werden én daarnaast natuurlijk de promotie van het afgelopen jaar", zegt Van Eijden op de clubsite van NEC. "Het was een voorrecht om deze momenten als aanvoerder van N.E.C. mee te maken. Ik wil de club dan ook bedanken voor de mooie jaren die ik hier heb beleefd. Ik heb hier namelijk niet alleen mooie momenten gekend, maar ook vrienden voor het leven gemaakt."

"De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt om voor het einde van dit seizoen fit te raken. Dat is gelukt. De komende weken staan in het teken van het zo goed mogelijk afronden van dit competitieseizoen. Ik doe er alles aan om hierin nog een bijdrage te kunnen leveren. Ik kijk uit naar het vervolg van mijn carrière. De drang om mezelf verder te ontwikkelen heb ik ook buiten het sportveld. Ook hier blijft voor mij het uitgangspunt om gezamenlijk mooie resultaten neer te zetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie