Maximale straf voor MVV-fans na racistisch bejegenen van Dordrecht-speler N'Diaye

Maximale straf voor MVV-fans na racistisch bejegenen van Dordrecht-speler N'Diaye

14-04-2022 17:50
55

De vier MVV-fans die zich twee maanden geleden schuldig maakten aan racisme, hebben een maximaal stadionverbod opgelegd gekregen. De vier mogen de komende twintig jaar geen enkele Nederlandse voetbalwedstrijd bezoeken, doordat ze FC Dordrecht-speler Seydine N'Diaye racistisch bejegenden.

Mogelijk wordt er ook nog een vijfde supporter gestraft. De KNVB doet daar momenteel onderzoek naar. MVV hoeft niet te vrezen voor een straf: volgens de aanklager betaald voetbal heeft de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie alle mogelijke maatregelen getroffen om dit incident te voorkomen.

Op 25 februari ging het mis bij FC Dordrecht-MVV: N'Diaye werd vbejegend door fans uit het uitvak, waarna scheidsrechter Richard Martens de wedstrijd stillegde. Na een onderbreking keerden de spelers terug op het veld. Ze knielden samen met de scheidsrechter, om een statement te maken tegen racisme. Direct daarna was de wedstrijd voorbij. N'Diaye deed bij de politie aangifte naar aanleiding van het incident.