Stekelenburg de veilige keus: 'Dan is vasthouden aan Onana een veel grotere gok'

Stekelenburg de veilige keus: 'Dan is vasthouden aan Onana een veel grotere gok'

17 april - 09:53 Laatste update: 16:12
100

Maarten Stekelenburg zal naar alle waarschijnlijkheid de plek van Andre Onana bij Ajax overnemen in de bekerfinale tegen PSV. Aad de Mos stelt dat de 39-jarige sluitpost betrouwbaarder is dan zijn Kameroense collega en vindt het een goede zet van trainer Erik ten Hag. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad wordt de analist gevraagd of het opstellen van Stekelenburg een gok is. "Dat denk ik niet. Hij heeft vaker laten zien er meteen weer te kunnen staan. Dan is vasthouden aan Onana een veel grotere gok", zegt De Mos. "Inhoudelijk was zijn werk zwaar onvoldoende. Houdbare ballen liet hij door. Hoog, laag, alles ging verkeerd."

De Mos ziet in Stekelenburg een nuchtere keeper die zijn taken verricht. "Stekelenburg is heel degelijk", stelt De Mos, die ook de ervaring van de doelman meeweegt. "Hij kent het allemaal, weet wat hij wel en niet moet doen. Hij heeft zoveel routine dat hij zichzelf en teamgenoten niet in problemen brengt."

Stekelenburg kampte sinds oktober van vorig jaar met een liesblessure en leek de rest van het seizoen te zullen missen. De ervaren Haarlemmer is echter weer hersteld en zal zijn rentree in De Kuip maken. PSV wacht zondag om 18.00 uur in de bekerfinale. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie