Schmidt wijst naar erelijst PSV en vindt seizoen nu al geslaagd: Een opluchting

Schmidt wijst naar erelijst PSV en vindt seizoen nu al geslaagd: "Een opluchting"

17-04-2022 22:30
72

Roger Schmidt kent zijn PSV-klassiekers. Na de gewonnen bekerfinale tegen Ajax laat hij, aan de hand van de erelijst van zijn club, weten waarom het seizoen in zijn ogen nu al geslaagd is.

PSV won al de Johan Cruijff Schaal en heeft op Eerste Paasdag de KNVB Beker bij kunnen schrijven. Met de prestaties in de overige competities is Schmidt ook dik tevreden. "Het is een succes. We zijn tweede en hebben veel punten behaald (68 na 29 speelrondes, vorig seizoen kwam PSV op 72 uit, red.). Natuurlijk willen we kampioen worden, maar we stonden ook in de kwartfinale van een Europees toernooi. Het is lang geleden dat dat voor het laatst gebeurd is", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Die mijlpaal dateert uit 2011, terwijl PSV de overige twee prijzen voor het laatst in 2016 en in 2012 had gewonnen. In de laatste vijf speelrondes van de competitie kijkt het tegen een achterstand van vier punten op Ajax aan. "Natuurlijk is het pas écht een groot succes als je álles wint, maar ik vind het fantastisch wat we hebben gedaan. We gaan dit seizoen 58 wedstrijden spelen. Het is een opluchting dat we deze binnen hebben."

PSV wordt zondagavond nog gehuldigd in Eindhoven en kan dan toewerken naar het uitduel met SC Cambuur van zaterdag. Willem II, Feyenoord, NEC en PEC Zwolle zijn de laatste tegenstanders van dit seizoen.