Feyenoord-opponent Marseille komt twee keer achter, maar stelt titelfeest PSG uit

20-04-2022 22:53
9

Paris Saint-Germain kan zijn kampioensfeest zaterdag in eigen huis gaan vieren. Het won woensdagavond zelf bij Angers en was bij averij van Olympique Marseille al kampioen geweest: de aanstaande Conference League-tegenstander van Feyenoord won echter alsnog van Nantes, nadat het twee keer op achterstand kwam.

Angers – Paris-Saint Germain 0-3
De overwinning van PSG – met Georginio Wijnaldum in de basis en Xavi Simons als invaller – op de nummer veertien kreeg voor rust al gestalte. Kylian Mbappé zette na een klein half uur spelen aan en verraste doelman Anthony Mandrea met een strak schot: 0-1. In de laatste minuten van de eerste helft had diezelfde Mandrea ook het nakijken na een kopbal van Sergio Ramos: 0-2. Angers kreeg twintig minuten voor tijd nog een penalty, maar de VAR draaide dat besluit van de arbitrage terug. Marquinhos breidde de score nog verder uit, de koers in het Stade Raymond Kopa was gelopen en men kon zijn aandacht verleggen naar de ontwikkelingen in Marseille.

Olympique Marseille-Nantes 3-2
Marseille had thuis de handen vol aan Nantes, maar heeft nog altijd een mathematische kans om PSG in te halen. Andrei Garotto en Marcus Coco scoorden namens de gasten, Dimitri Payet reageerde met twee rake strafschoppen. Bij aanvang van het slotkwartier was het alsnog Marseille dat de regie overnam. Gerson kwam door op links en haalde de achterlijn, Amine Harit vond een gaatje: 3-2.

PSG kan het karwei nu zaterdag afmaken in de thuiswedstrijd tegen RC Lens: een gelijkspel is dan al genoeg. Marseille komt één dag later in actie tegen Stade Reims, voordat het koers naar Rotterdam-Zuid kan zetten.