Slot volgt wens Legioen: 'Dat was het minste wat ik moest veranderen'

Slot volgt wens Legioen: 'Dat was het minste wat ik moest veranderen'

26-04-2022 07:00 Laatste update: 07:21
69

Dat de aanpak van Arne Slot bij Feyenoord zijn vruchten afwerpt, is in de eindfase van dit seizoen te zien. Met de 'Methode Slot' probeert de oefenmeester de juiste snaar te raken bij de spelers en het publiek. 

In zijn debuutseizoen bij de Stadionclub heeft Slot de halve finales van de Conference League bereikt en staat hij stevig op de derde plaats in de Eredivisie. "Ik las voor ik begon af en toe dat spelers van Feyenoord hoger druk wilden zetten en de club en veel supporters wilden dat ook. Dus dat was het minste wat ik moest veranderen", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad

"Als we maar fanatiek en agressief spelen, krijgen we bijval dacht ik, ongeacht de resultaten", vervolgt Slot, die afgelopen zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht stelde nog geen aandacht te hebben voor Olympique Marseille. "Voor de camera's probeerde ik er niet te veel antwoord op te geven, anders had je dagenlang alleen maar 'Marseille, Marseille, Marseille' gehad."

Toch erkent Slot dat het binnen de muren van de kleedkamer wel degelijk over de Franse opponent ging. "Maar bij die jongens, die er ongetwijfeld wel mee bezig waren, heb ik dat niet weggehaald. Zij wisten ook wel dat winnen tegen Utrecht belangrijk was om met een goed gevoel naar Olympique Marseille-thuis toe te leven."