Volgende hoofdstuk in overnamesoap NAC Breda: Dat is wel vrij pikant

Volgende hoofdstuk in overnamesoap NAC Breda: "Dat is wel vrij pikant"

3 mei - 18:38
17

Het overnamedossier van NAC Breda wordt er niet bepaald overzichtelijker op. De City Football Group en een Amerikaanse partij hadden interesse, daarna diende een groep lokale ondernemers zich aan: ook daar is echter geen breed draagvlak voor, klinkt het in de Gegenpressing Podcast van BN DeStem.

De plannen van de City Football Group ketsten onlangs af, vanwege weerstand onder de NAC-aanhang. Begin april werd duidelijk dat 'een Bredaas collectief van lokale ondernemers' schermde met serieuze overnameplannen. Vijf verenigde partijen willen 99 procent van de aandelen overnemen, met behoud van het zogeheten gouden aandeel. "Daar speelt wel het een en ander, dat is wel vrij pikant", blijkt één maand later.

Ook dit collectief krijgt het namelijk niet cadeau. "Wat wil nu het geval? Dat leden van NAC = Breda (een ander lokaal initiatief, red.) kleinaandeelhouders hebben gebeld. Meteen even duidelijk maken: we hebben er niet één of twee, maar meerdere gesproken. En bij de kleintjes is er weinig tot geen vertrouwen in het lokale plan, omdat men vindt dat het plan financieel gewoon niet sterk genoeg is. Zij denken dat je van de regen in de drup belandt met de mensen die het straks gaan overnemen. Ze hebben de huidige aandeelhouders ook gevraagd om mee te participeren in het nieuwe project, ook opvallend."

Ondertussen hebben de grotere en kleinere aandeelhouders van NAC uiteenlopende ideeën over het overnamedossier. "Wim van Aalst (één van de grote aandeelhouders, red.) wil City, maar die is er helemaal klaar mee. Je krijgt nu een soort patstelling: de kleintjes – en daar is een meerderheid van – vinden dat het Amerikaanse plan, de Global Football Corporation, financieel en sportief het beste is voor NAC."

Waar dit gaat eindigen, is nu de vraag. Volgens BN DeStem hebben meerdere kleine aandeelhouders het inmiddels gehad. "Men is er zo helemaal klaar mee, dat ze op het punt staan om de aandelen maar te verkopen. Omdat ze ervan af willen, maar niet omdat ze NAC = Breda inhoudelijk en financieel het beste plan vinden. Dus dat is wel vrij opmerkelijk, ook omdat het lokale initiatief de kleinaandeelhouders weer benadert om mee te doen in hun plan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie