Slot herinnert zich Jahanbakhsh-kans: 'Of we nu met 3-2 of 4-2 hadden gewonnen...'

Slot herinnert zich Jahanbakhsh-kans: 'Of we nu met 3-2 of 4-2 hadden gewonnen...'

04-05-2022 18:49
23

Arne Slot prijst zich gelukkig met de 3-2 voorsprong die Feyenoord verdedigt in de return tegen Olympique Marseille. De trainer beseft dat het vorige week in Rotterdam anders had kunnen aflopen. 

Slot wil er niets van weten dat zijn ploeg zich in de heenwedstrijd tekort heeft gedaan. "Als je alle kansen achter elkaar zet, hebben wij meer kansen gemist dan de tegenstander", beaamt de oefenmeester op de persconferentie van woensdag. "Maar zij hebben op 0-0 twee grote kansen gemist. Als je 0-2 achter komt, onstaat er een compleet ander beeld."

Wedden

Meer odds

"Als ik alles afweeg, ben ik best tevreden met 3-2", vervolgt Slot, die de wereldkans van Alireza Jahanbakhsh nog niet vergeten is. "Ja, als je in de laatste minuut alleen op de keeper afgaat... Dat was een lekkere buffer geweest." 

Slot benadrukt dat Feyenoord donderdagavond op zijn best voor de dag moet komen om een plek in de Conference League-finale af te dwingen. "Of we met 3-2 of 4-2 hadden gewonnen: Liverpool heeft ook aangetoond dat op dit niveau iedere vorm van zelf iets minder spelen, of een tegenstander die boven zichzelf uitstijgt, heel gevaarlijk is." De Engelse grootmacht verdedigde dinsdagavond tegen Villarreal CF een 2-0 voorsprong, maar keek in de rust tegen een 2-0 achterstand aan. The Reds wisten het weliswaar om te buigen naar een 2-3 zege.