'Feyenoord blijft grote club, maar de noodzaak om terug te keren, voel ik nu niet'

'Feyenoord blijft grote club, maar de noodzaak om terug te keren, voel ik nu niet'

5 May - 19:38
37

Terwijl sommige van zijn generatiegenoten strijden om een finaleplek in een Europees toernooi, speelt Dylan Vente in de Keuken Kampioen Divisie. De spits heeft zijn plekje gevonden bij Roda JC, maar baalt er nog steeds van dat hij niet door kon breken in De Kuip.

Vente kwam tussen 2017 en 2020 tot zeven goals in 33 officiële optredens namens Feyenoord, maar daar zal het voorlopig bij blijven. "Ik ben opgegroeid bij Feyenoord, ergens is het toch wel pijnlijk dat ze van de een op de andere dag niet meer naar je omkijken", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk, de voetbalwereld is hard. Maar ik vind dat wel vrij makkelijk. Als je beseft hoe ik vroeger altijd heb gedroomd van het spelen in de Kuip, had ik wel op wat meer sympathie gehoopt."

Dat hij in Kerkrade opnieuw moest beginnen, ging Vente aanvankelijk niet in de koude kleren zitten. "Ik liet alles achter me in Rotterdam, kwam ineens helemaal alleen te zitten in een nieuwe omgeving. Daar heb ik wel moeite mee gehad. Achteraf kan ik zeggen dat het een goede stap is geweest, maar in het begin vond ik het wel moeilijk", blikt de spits terug. "Ik ga er niet over liegen, ik kwam van een van de grootste clubs van Nederland en ging een niveautje lager spelen. Natuurlijk doet dat wat met je."

Dit seizoen is Vente opgebloeid: mede dankzij zijn 22 treffers mag Roda via de play-offs een gooi naar promotie doen. Vente wil niets liever. "Het allermooiste zou zijn als we met Roda promoveren, dat zou ik top vinden. Ik begin hier steeds beter mijn draai te vinden, dus met Roda de Eredivisie in heeft op dit moment mijn voorkeur." Mocht dat niet lukken, dan staat hij ook open voor een andere Eredivisie-club. "Feyenoord blijft een grote club, ik zou gek zijn als ik zeg dat ik daar niet meer wil spelen. Maar de noodzaak om terug te keren, voel ik nu niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s