Kraay jr.: 'Iedere keer als het over Feyenoord - PSV gaat, merk ik het aan Mario'

Kraay jr.: 'Iedere keer als het over Feyenoord - PSV gaat, merk ik het aan Mario'

Als Feyenoord en PSV tegen elkaar spelen, wordt automatisch ook de 10-0 van 24 oktober 2010 herinnerd. Fred Rutten was toen trainer in Eindhoven, Mario Been in Rotterdam.

Rutten was zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Je wordt er in de periode als het zolang geleden is aan herinnerd of toen ik trainer werd van Feyenoord. Stond ik bij een tankstation en zei iemand: hey, puntjepuntjepuntje Tukker. Wat moet je hier joh?!", zegt Rutten. "Het is vervelend voor Mario."

"Mario is een opgewekte en vrolijke analist. Hij heeft het geweldig gedaan bij NEC en wordt daar met open armen ontvangen. Iedere keer als het over Feyenoord - PSV gaat, merk ik dat aan hem. Weer dat gezever over die 10-0. Ik snap dat wel", zegt collega Hans Kraay jr..

Zondag staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Het is voor Kees Kwakman geen toeval dat PSV het standaard zo moeilijk heeft in Rotterdam. Datzelfde geldt voor Ajax bij AZ. "Er moet iets zijn. Arnold Bruggink zei dat hij het fijn vond om tegen Ajax te spelen omdat hij daar meer ruimte kreeg. Ik denk dat het bij PSV vooral De Kuip is. PSV verloor daar, maar was veel beter. Feyenoord counterde PSV helemaal weg. Nu gaat PSV een ander Feyenoord tegenkomen. Je kunt wedstrijden niet met elkaar vergelijken. Volgens de statistieken redt PSV het niet, maar daar moet je ook niet te veel waarde aan hechten."

Kwakman durft geen winnaars te voorspellen. "Die wedstrijden zijn zo fifty-fifty. AZ - Ajax is over het algemeen wat saai, tactisch. Ik zou mijn geld in mijn zak houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s