'UEFA past omstreden coëfficiënten-plan aan: akkoord over extra CL-plekken'

'UEFA past omstreden coëfficiënten-plan aan: akkoord over extra CL-plekken'

10 mei - 15:20 Laatste update: 15:24
Champions League 78 Reacties

De opzet van de Champions League zal vanaf het seizoen 2024/2025 veranderen. De UEFA deelt vanaf dat jaar twee extra tickets uit aan landen die het het jaar daarvoor goed hebben gedaan in Europa. Het aanvankelijke plan was dat clubs die zich niet via de nationale competitie hadden geplaatst, alsnog de Champions League in konden op basis van het coëfficiënt, maar dat plan stuitte op veel weerstand. Zodoende is dit plan uit de koker gekomen.

Dat melden The Times, The Guardian en The Athletic. Op basis van de plannen die er lagen, zouden Manchester United, Villarreal en AS Roma alsnog naar de Champions League mogen, maar fans vonden dat de grote en rijke landen door de UEFA werden gematst en de kleinere landen in de kou werden gezet.

Het plan is aangepast: vanaf 2024 gaan er extra tickets naar landen die het jaar daarvoor goed hebben gepresteerd in Europa. Op basis van dit seizoen zouden die naar Engeland en Nederland gaan.

De cijfers zijn gebaseerd op de prestaties in de Champions League, Europa League en Conference League. Ajax werd in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Benfica, PSV in de kwartfinale van de Conference League en Feyenoord speelt van dat toernooi de finale, terwijl ook AZ en Vitesse de groepsronden hebben overleefd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s